De Bastei Kidsproof 2023

De Museuminspecteurs van Museumkids hebben De Bastei weer als kidsproof museum beoordeeld. Met een topscore van maar liefst 9.4!

Die beoordeling verdiende het museum op basis van grondig onderzoek door Museuminspecteurs (museumbezoekers tot en met 12 jaar). Na 11.000 inspecties van 6.000 museuminspecteurs mogen 55 musea dit keurmerk voor één jaar voeren. Kidsproof musea zijn de Michelinsterren van de museumwereld en beoordeeld door de eerlijkste groep museumbezoekers, de kids zelf.

museumkids_kunstwerk

Museum De Bastei mag al 3 jaar op rij het felbegeerde keurmerk voeren. Dit jaar werden opnieuw de speurtocht, interactieve presentaties en het spannende museumpand hoog gewaardeerd: “Het was superleuk. Er waren zwaarden te zien en we mochten een kanon afschieten. We hebben ook allemaal opgezette dieren en botten gezien. Je kon er ook spelletjes doen en filmpjes kijken.” Ook de wisseltentoonstelling ‘Naar het Rijk der Fabelen’, waar je juist wel alle dieren mag aanraken, viel in de smaak bij de inspecteurs: “Een heel leuk interactief museum. […] De tijdelijke tentoonstelling was ook super leuk met al die verschillende dierenhokjes. Bijvoorbeeld bij de pauw kon je een leuke trilhoed opdoen.”

Deze museuminspecties zijn erg belangrijk voor De Bastei, omdat ze inzicht geven in de beleving van onze jongste bezoekers. Verbeterpunten die in de inspecties worden genoemd, nemen we dan ook serieus. Naast inspecties maken de Museuminspecteurs ook eigen kunstwerken, geïnspireerd door het museum dat ze bezochten.

De Bastei wil alle Museuminspecteurs hartelijk bedanken voor hun blijvende waardering!

De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 in Nijmegen, ingang via entreegebouw aan de Lange Baan 4, telefoon 024 – 3297070. De entree bedraagt € 10,- voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen. De Bastei is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.debastei.nl.