De Geest van het Besiendershuis: lezen en puzzelen in de kerstvakantie

de geest van

De Geest van het Besiendershuis is een superspannend verhaal van jeugdboekenschrijver Marloes Morshuis, geschreven voor kinderen vanaf tien jaar. De Geest is gratis te lezen en te beleven op de interactieve website www.degeestvanhetbesiendershuis.nl.

Het verhaal speelt zich af in het Besiendershuis, het eeuwenoude huis aan de Waalkade waar het volgens de legendes zou spoken. Op een avond breken zes kinderen in het huis in, om eens te kijken wat er van die verhalen waar is. Ze worden gewaarschuwd, maar zetten toch door… En dat zullen ze weten: als straf worden ze alle zes naar een andere eeuw gestuurd, waar ze een weg terug naar het heden moeten zien te vinden…

De kinderen beleven avonturen tijdens de Bataafse Opstand, in de tijd van Mariken van Nimwegen, in de tijd van de Pest, in de 19e eeuw als de Benedenstad in verval is geraakt, tijdens de Tweede Wereldoorlog, en in de jaren ‘80 tijdens de krakersrellen. Geen zorgen, ze vinden allemaal hun weg weer terug… Of toch niet?

Op de website staan ook een 3D model van het Besiendershuis, prachtige illustraties en animaties, en sfeervolle muziek, waardoor De Geest van het Besiendershuis tot leven komt. Bovendien horen bij ieder hoofdstuk puzzels en raadsels. Sommige kun je thuis oplossen, en voor andere moet je in de stad op zoek naar de resten van de geschiedenis. Een leuke activiteit voor in de kerstvakantie! Als je alle puzzels hebt gemaakt, maak je kans op de hoofdprijs: samen met je gezin een nachtje logeren in het Besiendershuis.

Het verhaal is ook in boekvorm verschenen, bij uitgeverij Lemniscaat. Vanaf 2023 is het project ook te gebruiken in de klas: groep 7 en 8 van de basisschool, klas 1 en 2 van de middelbare school.