De Gezichten van de OversteekLezing door Dorine Steenbergen over 48 Amerikaanse oorlogshelden

Wanneer de duisternis van de avond zich aandient, en de zon sereen haar dag afscheidt, worden de sterren aan de hemel meer opgemerkt. Zo ook op de brug waar de lichten stilletjes beginnen te schijnen, één voor één, tijdens een stille overtocht. Deze serene scene is een sterk contrast met het tumult van de oorspronkelijke Oversteek tijdens de Tweede Wereldoorlog – een verhaal van moed, offers en herinneringen.

Dorine Steenbergen WO2 museum (c) Ton van Roozendaal
(c) Ton van Roozendaal

De Oversteek markeert de plaats waar op 20 september 1944, 260 Amerikaanse Paratroopers moedig de Waal overstaken in canvas bootjes, als een essentieel onderdeel van de Operation Market Garden. Hun doel was om de Waalbrug van de Duitse bezetters te veroveren. Maar voor 48 van deze jonge mannen zou de rivier hun laatste rustplaats worden.

Dorine Steenbergen, auteur van het bejubelde boek ‘De Oversteek. Zoektocht naar 48 Amerikaanse oorlogshelden’, neemt je mee op een reis door de geschiedenis tijdens haar lezing op maandag 18 september in het Infocentrum WO2 Nijmegen. Ze duikt diep in de levens van deze 48 helden, hun achtergronden, hun families en hun dromen.

Praktische Informatie:
📍 Waar? Infocentrum WO2 Nijmegen, Ridderstraat 27, 6511 TM, Nijmegen
📆 Wanneer? Maandag 18 september
Tijd? Inloop vanaf 19.00 uur. Lezing begint om 19.30 uur met een pauze tussendoor. Eindtijd is 21.30 uur.
💵 Kosten? Entree is €7,- (Museumkaart is niet geldig)
📞 Reserveren? Telefonisch via 024-2200102 of via email op welkom@infocentrumwo2.nl (Reserveren kan tot en met 15 september)
🌐 Meer informatie? Bezoek www.infocentrumwo2.nl

Mis deze unieke kans niet om meer te leren over de moedige mannen die hun leven gaven voor de vrijheid en om de achtergronden en de menselijke kant van deze geschiedenis te ontdekken.