De Lindenberg vanaf 5 juni weer volledig in bedrijf

Peuterpret in De Lindenberg - foto Dennis Vloedmans
Peuterpret in De Lindenberg – foto Dennis Vloedmans

Nijmegen, 3 juni 2021  

De Lindenberg vanaf 5 juni weer volledig in bedrijf

In de persconferentie op 28 mei jongstleden is bekend gemaakt dat de coronamaatregelen verder versoepelen als onderdeel van stap 3 van het openingsplan. Dit betekent dat Lindenberg Cultuurhuis vanaf zaterdag 5 juni weer bezoekers mag ontvangen voor vrijwel alle cursussen, theater, horeca en evenementen. Eerder opende de Lindenberg haar deuren al voor de beoefening van kunst- en cultuureducatie voor jeugd en jongeren en muzieklessen voor volwassenen. In het basis en voortgezet onderwijs verzorgt Lindenberg ook sinds enige tijd weer de kunstvaklessen in overleg met de betreffende school.

Cursussen
Vanaf 5 juni worden de cursussen en workshops voor volwassenen tot 30 personen ook weer opgestart op alle locaties. Alleen de groepslessen zang blijven uitgezonderd. Er kan vanaf 5 juni onder andere weer worden gedanst, geschreven, toneelgespeeld en geschilderd. De zangcursussen en zang in bands worden in september weer opgestart.

Voorstellingen
Na een sluiting van ruim een half jaar, zijn ook de theaterzalen van de Lindenberg weer geopend voor publiek. In de maanden juni en juli staan er nog een aantal professionele jeugdvoorstellingen,  voorstellingen voor volwassenen en amateurtheatervoorstellingen op het programma. Met o.a. Peuterpret van Tessa Zoutendijk, Tuimel & Bounce van Danstheater AYA, Geen contacttango van Camerata de’ Bardi van Nederland, de ArtEZ afstudeervoorstelling van theatercollectief Blond & Cynisch: Philosophy of the World en een Masterclass zang met Vera Mann van Stichting Stamppij.

Evenementen
De ruimtes voor vergaderingen en bijeenkomsten zijn vanaf 5 juni weer beschikbaar op aanvraag. Tevens is het online streamen van bijeenkomsten en evenementen vanaf deze datum weer mogelijk.

Lindenberg Café
Vanaf 5 juni 2021 is ook het Lindenberg Café inclusief buitenterras weer geopend om bezoekers aan de Lindenberg een prettig verblijf te bieden. Op doordeweekse dagen vanaf 12.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.  Bij  voorstellingen en activiteiten in het weekend is het café extra geopend.

Meer informatie: www.delindenberg.com.