De OK is niet OK – LUX, 26 jan

Maandag 26 januari 2009
De OK is niet OK

Kunnen patiënten in Nederland nog wel veilig op de snijtafel? Meerdere ziekenhuizen hebben hun operatiekamers tijdelijk moeten sluiten omdat ze niet voldeden aan de luchtkwaliteitseisen. Onveilig gebruik van medische apparatuur. Operatiepersoneel is niet altijd ‘professioneel’ en springt ‘non-chalant’ om met hygiëne en infectiepreventie. Het zijn de harde conclusies die de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onlangs trok. Daalt de kwaliteit werkelijk of komen de gebreken nu aan het licht omdat we meer transparantie eisen? Waar gaat het fout? Wat moet er veranderen om goede patiëntveiligheid in de OK’s te garanderen?
Debat met Jeroen Crasborn (Agis directeur Strategie en Innovatie), Gita Gallé (Directeur NVZ), Richard Grol (Hoofd Scientific Institute for Quality of Healthcare, UMC St. Radboud), Peter Holland (Directeur KNMG), Atie Schipaanboord (Adjunct-directeur NPCF) en Jan Vesseur (IGZ Hoofdinspecteur Patiëntenzorg).

Maandag 26 januari / aanvang 20 00 uur  / gratis toegangskaarten verkrijgbaar aan de kassa van LUX / reserveren via 0900-5894636 (0900-LUXINFO)
/ meer info op www.lux-nijmegen.nl
Een debat in samenwerking met het UMC St.