Depot Archeologie open voor publiek, 4-5 okt

Nijmegen, 29 september 2008

Komend weekend is het archeologisch depot van de gemeente Nijmegen open voor publiek. Metershoge stellages met kratten en kisten vol opgravingsmateriaal vormen de achtergrond voor de open dag. Daarnaast zijn bijzondere vondsten te zien en kan de bezoeker zelf ervaren hoe het er op een opgraving aan toe gaat.

Van een terrein aan de Hugo de Grootstraat zijn de vondsten uit Romeinse graven te bewonderen. Ook zijn hier kelders gevonden van huizen die in de oorlog zijn verwoest. Een van de kelders bevatte verbrand puin, huisraad, een geldkistje en heel veel muntgeld. Op de St. Josephhof is ook een kelder opgegraven met resten van een verbrand huis, maar dan uit de Romeinse tijd: de muurschilderingen daaruit zijn te zien in het depot. Een paar weken terug werd op de Hessenberg een sarcofaag aangetroffen, muurwerk en stukken van een bronzen beeld, mogelijk van Jupiter Ammon, alles uit de Romeinse tijd. Ook dit is komend weekend allemaal te zien. Daarnaast zijn er diverse activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Het gemeentelijke archeologiedepot is geopend op zaterdag 4 en zondag 5 oktober van 11.00 tot 16.00 uur. Het depot is te vinden aan de Nieuwe Dukenburgseweg 21, ingang achterzijde.

Bron Gemeente Nijmegen