Dialoogtraining voor jongeren – R’dam, 1 feb

DIALOOGTRAINING VOOR JONGEREN
Zondag 1 februari 2009, Rotterdam
Deelname is gratis

 
Nederland, en Rotterdam in het bijzonder is een diverse samenleving. Mensen van zeer uiteenlopende etnische, culturele en religieuze achtergronden wonen bij elkaar in dezelfde stad. Die diversiteit bepaalt mede de rijke dynamiek van de stad, maar kan ook aanleiding geven tot misverstanden of spanning. Dialoog is een belangrijk middel om dit te voorkomen en tegen te gaan. Maar hoe ga je die dialoog aan met elkaar? Hoe vind je elkaar, waar let je op in de ontmoeting, wat zijn randvoorwaarden? En kun je ook verder dan dialoog komen, door samen dingen te ondernemen om bij te dragen aan de gedeelde samenleving?
 
Interfaith Youth Core is een organisatie uit Chicago, in de Verenigde Staten, die ruime ervaring heeft met interculturele en interreligieuze dialoog door met name jongeren. Begin 2009 ondernemen zij een Europese tour waarbij jongeren een training wordt aangeboden die gebaseerd is op hun ervaringen. Centrale aspecten in hun benadering zijn respect voor identiteit, contacten die elkaar inspireren en gezamenlijke actie voor het algemeen belang.

Op zondag 1 februari 2009 wordt de training in Rotterdam verzorgd. SPIOR is de lokale partner van
IFYC in het organiseren van deze training en werkt hierin verder samen met Stichting Islam en Dialoog en studentenvereniging Iqra.

Deelname is gratis. Aanmelden vooraf is verplicht. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij. Je kunt je aanmelden via info@islamendialoog.nl of 010-2400015. Vermeld hierbij je volledige naam, e-mailadres en studie of beroep.

Datum: Zondag 1 februari 2009
Tijd: 10.30-16.00 uur
Plaats: Mevlana moskee
Mevlanaplein 1, Rotterdam
(op de hoek van de Essenburgsesingel en de Albrechtskade)
 
Programma training
10.30 uur Inloop
11.00 uur Eerste deel training
13.00 uur Lunch
14.00 uur Tweede deel training
16.00 uur Einde
 
NB: Voertaal van de training is Engels. Voldoende beheersing van de Engelse taal is noodzakelijk voor deelname.