Diefstal tas – Hulp van winkelend publiek

Twee aanhoudingen voor diefstal
 
Tiel, Nijmegen, 01-02-2009
 • Mede dankzij alert reageren van winkelend publiek zijn zaterdagmiddag twee verdachten van diefstal aangehouden, één in Nijmegen en de ander in Tiel.

  • Rond 12.30 uur zaterdagmiddag bemerkte een Duitse vrouw in een winkel aan de Nijmeegse Burchtstraat dat haar tas vanuit een pashokje werd weggenomen. Op haar geroep ‘mijn tas, mijn tas’ werd direct door bezoekers in de winkel en passanten buiten op straat gereageerd. Meerdere personen gingen achter de wegrennende dief aan. Onderweg gooide hij de tas weg die door de eigenaresse is teruggevonden. Op Wintersoord werd de man, later bleek een welbekende van de agenten, door getuigen aangehouden.

    De 44-jarige Nijmegenaar is overgedragen aan de politie. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. De Duitse deed aangifte.

  • In Tiel werd rond 14.10 uur een jas gestolen in een winkel aan de Weerstraat. Dit bleef voor personeel niet onopgemerkt. Ook daar rende een getuige met succes achter de vluchtende verdachte aan. Op de Varkensmarkt werd een 14-jarige jongen aangehouden en overgedragen aan de politie.
    Tijdens verhoor heeft de minderjarige bekend. Hij is na verhoor aan het ouderlijk gezag overgedragen.