Directe Zorg Nijmegen, Talis en Bindkracht10 Bundelen Krachten onder één Dak

Directe Zorg Nijmegen (DZN) heeft een nieuwe stap gezet in het optimaliseren van dienstverlening door te verhuizen naar Boekweitweg 6 in Nijmegen. Het kantoor zal worden gedeeld met welzijnsorganisatie Bindkracht10 en woningcorporatie Talis. Deze samenwerking brengt wonen, werken, welzijn en zorg samen onder één dak.

samen boekweitweg talis en bindkracht10

Een Unieke Samenwerking

“Deze verhuizing heeft als doel om een geïntegreerde benadering van zorg en welzijn mogelijk te maken”, aldus Saïd Echargui, Bestuurder van DZN. De organisatie biedt gepersonaliseerde zorg aan jongvolwassenen met een (licht) verstandelijke beperking. “We willen de interactie tussen verschillende maatschappelijke diensten naadloos maken voor zowel onze medewerkers als onze cliënten. Deze nieuwe locatie faciliteert dat.”

Meerwaarde voor de Gemeenschap

“De gecombineerde expertise van Bindkracht10, Talis en DZN zal een meerwaarde zijn voor de mensen voor wie we werken”, vertelt Ronald Leushuis, bestuurder van Talis. De korte lijnen tussen de organisaties versterken hun gezamenlijke missie. Mohamed El Hamdaoui, bestuurder van Bindkracht10, beaamt dit: “Dit zal de samenwerking ten goede komen, aangezien we al werkgroepen hebben gevormd over thema’s als energiearmoede en een schone leefomgeving.”

Een Sterkere Verbinding met WerkBedrijf

Het kantoor is ook deel van het pand van WerkBedrijf Rijk van Nijmegen, de schakel tussen werkgevers en mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. “Er wordt gewerkt aan een fysieke doorgang tussen onze kantoren om de samenwerking nog verder te versterken,” voegt Echargui toe.

Toekomstige Ontwikkelingen

Het kantoor bevindt zich in de Winkelsteeg, een gebied in Nijmegen dat zich ontwikkelt tot een levendige wijk met uitstekende verbindingen naar Dukenburg, Neerbosch en Hatert. Dit markeert een eerste stap in de ontwikkelingen van de nieuwe woningen van NDW21.

In deze gezamenlijke ruimte kunnen de organisaties elkaar versterken in hun missie om mensen een volwaardige plaats in de samenleving te bieden, in een buurt of wijk waar het prettig leven is. Deze samenwerking belooft veel goeds voor de toekomst van maatschappelijke dienstverlening in Nijmegen.