Dompel je onder in Fantasie tijdens Maandelijkse Dungeons & Dragons Sessies in Nijmeegse Bibliotheek

Elke eerste zondagmiddag van de maand verandert de Mariënburg Bibliotheek in Nijmegen in een magische wereld vol avontuur en verbeelding. Onder leiding van de spelleiders van Spelslot kunnen jongeren van 13.00 tot 17.00 uur hun fantasie de vrije loop laten in een spannende Dungeons & Dragons (D&D) sessie. De reeks avontuurlijke middagen begint op zondag 3 september.

Dungeons and Dragons-spelmiddagen in de bieb

Sinds het debuut van de hitserie ‘Stranger Things’ op Netflix is de belangstelling voor het rollenspel Dungeons & Dragons flink toegenomen. De serie belicht hoe de hoofdpersonen zich onderdompelen in dit verhalende spel. Nu kunnen jongeren in Nijmegen elke maand deze wereld van fantasie en strategie ontdekken.

Over Spelslot

Spelslot, een initiatief dat voortkomt uit een samenwerkingsverband tussen fervente D&D-spelers en andere creatieve geesten, zal de maandelijkse spelnamiddagen begeleiden. Hun missie is om het plezier en de verbindende kracht van rollenspelen aan een breder publiek te laten zien. Na hun succesvolle deelname aan het fantasyfestival Novio Magica eerder dit jaar, hebben ze nu een vaste plek gevonden voor hun D&D-middagen in de bibliotheek.

Wie Kan Meedoen?

Jongeren tussen de 12 en 18 jaar zijn van harte welkom om deel te nemen. Ouders en verzorgers kunnen natuurlijk een kijkje komen nemen. Je mag je eigen personage uitkiezen, ervaring is geen vereiste. De spelleiders van Spelslot zorgen ervoor dat iedereen kan meedoen. Aanmelden is wel nodig en deelname is kosteloos. Aanmeldingen kunnen worden gedaan via de website van Bibliotheek Gelderland Zuid: www.obgz.nl/agenda.