Dreumel – Taxibus van de weg geraakt

Dreumel, 12-01-2009 • Maandagmiddag omstreeks 14.40 uur werd aan de politie melding gemaakt van een busje dat, langs de Van Heemstraweg ter hoogte van Dreumel, over de kop een wei in zou zijn gegaan. De hulpverleningdiensten gingen er snel naartoe.

Ter plaatse troffen agenten een taxibus met daarin een vrouwelijke bestuurster die aanspreekbaar was. Ambulancepersoneel verleende ter plaatse eerste zorg en hielpen de vrouw uit de auto. Met een nekkraag is de vrouw, van 39 jaar uit Heerewaarden, per ambulance naar het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel vervoerd.

De toedracht bleek als volgt. De bestuurster reed over de Van Heemstraweg richting de Nieuwstraat. Aan de rechterkant van de weg raakte de 39-jarige de berm waarna zij vermoedelijk is gaan tegensturen. Daardoor is de auto links van de weg geraakt. Daarbij is deze over een sloot gegaan, maar niet over de kop. De auto kwam in een weiland terecht en gleed vervolgens naar een volgend weiland, om daar tot stilstand te komen. Enkele omheiningen werden door de glijpartij vernield.
Proces-verbaal zal worden opgemaakt.