Drugslab in bedrijfspand Kerkenbos

Nijmegen, 12-01-2019 – De politie heeft zaterdag een drugslab aangetroffen in Nijmegen. Deze ontdekking kwam voort uit de aanhouding van twee mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij de productie van synthetische drugs. Een van de verdachten werd gezocht in verband met eerder onderzoek naar de productie van harddrugs. Donderdagavond kregen agenten die verdachte in die zaak in beeld. Ze besloten hem aan te houden.

De verdachte reed in een auto samen met een andere man. Bij de aanhouding werd de auto doorzocht. Daarin lagen stoffen die mogelijk bestemd waren voor de productie van drugs. Daarom is ook de andere man aangehouden.

Agenten gingen na de aanhoudingen verder op onderzoek uit. In dat onderzoek kwamen ze terecht bij een pand aan het Kerkenbos in Nijmegen. In dat bedrijfspand werden veel chemische afvalstoffen gevonden, vermoedelijk afkomstig van de productie van drugs. Omdat er een penetrante lucht hing, kwam de brandweer ter plaatse om metingen te verrichten. Er bleek echter op dat moment geen gevaar voor de gezondheid of de omgeving te zijn.

Zaterdagochtend is het onderzoek in het pand verder gegaan. Daarbij werd een drugslab gevonden. De politie doet hier nu onderzoek, daarna zal de productielocatie ontmanteld worden.