Duiveldansen in de Stevenskerk, 14 & 15 juni

DUIVELDANSEN 14 & 15 juni in Stevenskerk
Muziek Simeon ten Holt basis voor muziek/dansvoorsteling

Donderdag 14 & Vrijdag 15 juni is de locatie-specifieke muziek/dansvoorstelling DUIVELDANSEN II + III + IV te zien in de Stevenskerk in Nijmegen. Pianisten Ivo Janssen en Bastiaan Brink geven een uitvoering van Soloduiveldans nr. 2, 3 en 4 van componist Simeon ten Holt in combinatie met drie solodansen. Choreografen Ireen Kurvers, Hillary Blake Firestone en Eva Baumann lieten zich inspireren door de muziek en de locatie.

De verweving van licht en duister in het menselijk bestaan staat centraal in hun dansen, die gaan over de relaties lichaam en geest, vreugde en verdriet, goed en kwaad.
Wat kunnen deze klassieke relaties in de huidige tijd nog voor ons betekenen?
‘Ieder mens wordt geleid door een engel en een demon en tussen die twee bestaat een merkwaardige, precieuze relatie…’, zegt Ten Holt.Op basis van de vele vrijheden in de muziek en de wisselende architectuur van de kerken gaan pianist en danseres letterlijk een dialoog aan met elkaar en hun omgeving. Beurtelings nemen zij het initiatief en de gemaakte keuzen hangen af van de plek en het moment Hierdoor ontstaat tijdens iedere voorstelling een uniek theatraal avontuur. Zowel engelen als demonen krijgen een podium om te dansen, in een voorstelling die de kracht van het leven in al haar schakeringen beschrijft.

Donderdag 14 & Vrijdag 15 juni 2007
DUIVELDANSEN II + III + IV
Stevenskerk
Kerkboog 2, Nijmegen
Aanvang 21.30 uur
Entree € 15,=
Kaartverkooop via Stadsschouwburg <0900-1122344> of 30 minuten vooraf aan de voorstellingen aan de zaal