EK-activiteiten op Nijmeegse basisscholen

In het kader van het UEFA EK voetbal onder 21 dat binnenkort in Nijmegen gehouden wordt zijn er op verschillende Nijmeegse basisscholen EK-activiteiten. Op alle Sportieve scholen in Nijmegen organiseren de sportdocenten een EK-activiteit waarbij de gehele school betrokken wordt. De leerlingen maken kans op allerlei EK-prijzen.

Nijmegen kent in totaal 19 sportieve basisscholen. Dit zijn scholen die een sportdocent in dienst hebben. De gemeente Nijmegen heeft speciaal voor deze scholen een EK Onder 21-pakket samengesteld met allerlei materialen die gebruikt kunnen worden om een eigen EK Onder 21-activiteit te organiseren. In het pakket zitten onder andere vrijkaartjes voor een Nijmeegse wedstrijd van het UEFA EK Onder 21 in De Goffert, een voetbal, EK T-shirts, flyers, posters en nog veel meer.

Op basisschool De Driemaster bijvoorbeeld worden op 4 juni, van 8.45 tot 15.15 uur, in de gymzaal activiteiten georganiseerd. Wedstrijdjes hooghouden, gewoon voetbal, en wie heeft zich het best als voetbalsupporter uitgedost, zorgen voor een echte voetbalsfeer. Ook basisschool De Hazensprong is volop met het EK bezig. Op deze school vinden op 7 en 8 juni van 8.30 tot 15.15 uur in de Gymzaal en op het schoolplein leuke EK-activiteiten plaats. Een 1 tegen 1 competitie, een mik-spel en Koning hooghouden laten zien wie de beste voetballers van de school zijn.

Bron: Gemeente Nijmegen