Gelderland herdenkt Elvis – Malden, 16 aug

Op 16 augustus 1977 stierf Elvis Presley, de koning van de rock ‘n’ roll, op 42 jarige leeftijd. Zijn dood sloeg in als een bom. Miljoenen fans wilden het niet geloven. Als het bericht van zijn overlijden Hollywood bereikt, grapt een komiek: “Goed voor zijn carrière…!”
Cynisch, maar het resultaat van zijn overlijden was een onmiddellijke wederopstanding die dertig jaar na zijn dood nog steeds voortduurt.
Op zijn sterfdag blikt Radio Gelderland terug op het muzikale oeuvre van The King.
Tussen 14.00 en 17:00 worden zijn beste platen gedraaid en zijn er live optredens in de studio.
Dit alles geldt als een voorbeschouwing op een bijzonder evenement dat die avond plaats vindt in de Muse in Malden. Onder het motto “I Remember Elvis” brengt een aantal artiesten een hommage aan hun grootste bron van inspiratie. Er zijn optredens van Ruud Kuijpers,
de zanger van de Brabantse formatie de Explosion Rockets, die zich de beste rock ‘n’ roll band van Nederland mag noemen, en Sue Moreno, frontvrouw van de veelzijdige rockabilly/country band Sue & The Flaming Stars (vernoemd naar de gelijknamige film van Elvis).
Sue is geen onbekende binnen de Nederlandse en buitenlandse muziekscene. Ze heeft op alle bekende plekken en festivals van Europa en Amerika gestaan. Haar vocalen en podium uitstraling zijn een weerspiegeling van de beste zangeressen en filmsterren uit de jaren vijftig.
Zij wordt deze avond bijgestaan door William Smulders & The Blue Moon Boys.
William Smulders is een verpersoonlijking van het woord rock ‘n’ roll. Hij deelde onder meer het podium met artiesten zoals Wanda Jackson (The Queen of Rock ‘n’ Roll) en Linda Gail Lewis, de zus van de legendarische pianokiller Jerry Lee Lewis. Hij zal het spektakel met gepast vuurwerk afsluiten. Well, it’s a-one for the money…

I REMEMBER ELVIS
– Ter gelegenheid van de 30ste sterfdag van Elvis Presley (1977-2007) –

Donderdag 16 augustus 2007
Aanvang: 20:30, Toegang vanaf 20:00

De Muse, Kerkplein 12, Malden (bij Nijmegen)

m.m.v.
Ruud Kuijpers www.explosionrockets.nl
Sue Moreno www.suemoreno.com
William Smulders & The Blue Moon Boys www.williamsmulders.nl

Kaarten à € 8,- verkrijgbaar aan de zaal.

Radio Gelderland is via de kabel, de ether en het internet te beluisteren.
Voor meer informatie: http://www.radiogelderland.nl/