Ernstig huiselijk geweld

Twee aanhoudingen
 
Nijmegen, 01-02-2009
 • Zondagmorgen vroeg heeft de politie in Nijmegen in twee verschillende huiselijk geweld zaken een verdachte aangehouden. Een zwangere vrouw uit Eindhoven heeft zich naar aanleiding van de geweldpleging onder doktersbehandeling moeten stellen, maar kon vanmiddag aangifte doen.

  • Rond 07.00 uur kwam er bij de politie een melding dat een zwangere vrouw door haar partner mishandeld zou zijn. Direct gingen agenten naar een woning in de wijk Bottendaal, waar de man en vrouw afkomstig uit Eindhoven, op bezoek zouden zijn. Na een ruzie zou de man de vrouw hebben geschopt en geslagen, onder meer in haar buik. Een gewaaschuwde ambulance was reeds onderweg. Op het moment dat de agenten met de vrouw spraken, raakte zij onwel. Een agent kon haar nog net opvangen. Zo snel mogelijk is de Eindhovense naar het UMC St Radboud overgebracht.

    In de woning hielden andere agenten de 28-jarige verdachte aan. Hij is voor verhoor ingesloten. Een kindje van ruim een jaar dat de vrouw bij zich had, is meegenomen naar het hoofdbureau van politie. Daar is het, in afwachting van verdere ontwikkelingen rond de moeder, aan de zorg van politiemensen toevertrouwd. Aan het begin van de middag was het slachtoffer in staat om aangifte te doen.
    De politie heeft in de omgeving van de woning een buurtonderzoek gedaan. Nader onderzoek loopt.

  • In een woning in de Wolfskuil werd zondagmorgen vroeg ook een situatie van huiselijk geweld gemeld. Omstreeks 06.15 uur zou de bewoonster met een klein kindje haar huis zijn uitgevlucht en elders een veilig heenkomen hebben gezocht. Binnen troffen agenten meerdere vernielingen aan. De 26-jarige ex van de vrouw, die in de woning aanwezig was en onder invloed bleek, is als verdachte aangehouden. De Nijmegenaar wordt verhoord.
    De vrouw heeft inmiddels aangifte gedaan van vernieling, belediging en bedreiging. Verder onderzoek wordt ingesteld.