Europees Nijmegen kleurt Rood-Groen-Zwart!

Nijmegen, 17 november 2008
  
Europees Nijmegen kleurt Rood-Groen-Zwart!

Ter promotie van de stad Nijmegen en betaald voetbal organisatie N.E.C. zal er in de periode van 20 november tot en met 20 december een aantal promotie-initiatieven worden genomen. Het Nijmeegse afval- en reinigingsbedrijf Dar trapt af door haar wagens in de actieperiode met een levensgrote N.E.C. Europa-uiting te versieren.Nijmeegse ondernemers staan ook voor N.E.C.
Op deze manier komen N.E.C, Altijd Nijmegen en de Europese wedstrijden verder onder de aandacht en laat Dar zien altijd te staan voor N.E.C. Afgelopen zondag heeft Verhees reclameproductie zich met man en macht ingezet om 19 voertuigen uit het wagenpark van Dar in 1 dag te bestickeren met de N.E.C. Europa-uitingen. Dar directeur Theo Lemmen is erg enthousiast: “Het worden historische wedstrijden op 27 november tegen Tottenham en 18 december tegen Udinese. De hele stad moet laten zien dat we trots zijn op Nijmegen en trots op N.E.C. Dat wij met Dar met deze speciale wagens het eerste voorbeeld geven, is fantastisch. Binnen ons bedrijf leeft het bij iedereen!”

Nijmeegs ondernemer Marcel Herfkens van Bakker Bart heeft er voor gezorgd dat zijn filiaal aan de Ziekerstraat/Broerstraat ook versierd wordt door de Europese uiting. “We moeten trots zijn op de prestaties van ons N.E.C. en heel de binnenstad moet dat laten zien!”

Mede-initiatiefnemer Gemeente Nijmegen
De speciale Europa-uiting is ontwikkeld door de Gemeente Nijmegen welke op haar manier zorgt dat alle vlaggenlocaties van de Gemeente in de actieperiode worden versierd door Altijd Nijmegen / N.E.C. vlaggen. “UEFA Cup voetbal voor N.E.C., dat is promotie voor stad en omgeving. Er komen veel Italianen en Engelsen naar Nijmegen en ook de aandacht van de media rondom deze wedstrijden zal groot zijn. Historische gebeurtenissen in onze stad willen wij vanuit onze “Altijd Nijmegen”-gedachte graag omarmen. Vandaar dat de Gemeente dit initiatief neemt.” Het Nijmeegse bedrijfsleven wordt vanuit de stichting Binnenstadsmanagement Nijmegen door Elrie Bakker geënthousiasmeerd om posters voor de winkelruiten te hangen. Zo draagt iedereen zijn of haar steentje bij aan de actie om Nijmegen rood-groen en zwart te kleuren.

N.E.C. juicht initiatieven toe
Bas van Rossum, marketeer van N.E.C. juicht de initiatieven van harte toe: “Dit is nou precies de invulling van onze slogan “Wij staan voor N.E.C.” Supporters, scholen, bedrijven en vooral ook de gemeente kunnen zo laten zien te staan voor onze club. Het feit dat N.E.C. leeft als nooit te voren, wordt zichtbaar gemaakt door in heel Nijmegen de kleuren rood-groen-zwart terug te laten terugkomen! Iedereen kan direct aan de slag’

Bedrijven in Nijmegen die interesse hebben om een grote vlag of Europa-spandoek aan het bedrijf op te hangen, kunnen zich melden op cz@nec-nijmegen.nl. Later deze week worden basisscholen en N.E.C. supporters geïnformeerd over hoe zij een bijdrage kunnen leveren aan de actie.

Foto’s van alle uitingen zullen te zien zijn via een speciale fotogalerie op www.nec-nijmegen.nl  

Bron N.E.C. Nijmegen