Ewijk – Woning uitgebrand

Ewijk, 02-01-2009 • Donderdagavond omstreeks 22.30 uur is er een brand geweest in een woning aan de Brugstraat in Ewijk. De brand is vermoedelijk aangestoken na een inbraak. De woning werd al geruime tijd niet meer bewoond.

Ter plaatse bleek het te gaan om een uitslaande brand. De brandweer was snel ter plaatse. In eerste instantie was er de angst dat er asbest vrij zou komen, maar dit bleek na onderzoek van de brandweer niet het geval te zijn. De kap van de woning brandde af en de woning is geheel uitgebrand.

 

Inbraak

Na onderzoek bleek dat er was ingebroken in een loods nabij de woning. Hierbij is materiaal meegenomen die later gebruikt zijn bij de inbraak op de woning. Vermoedelijk heeft/hebben de dader(s) na de inbraak brand gesticht in de woning.

 

Getuigenoproep

Hebt u donderdagavond 1 januari één of meerdere personen gezien in de omgeving van woning en loods in de Brugstraat in Ewijk? Dan vraagt de politie u contact op te nemen met politieteam Beuningen op 0900-8844. U kunt ook anoniem uw informatie melden via telefoonnummer 0800-7000 bij “Meld Misdaad Anoniem”.