Expo Ontmoeting, Refter Ubbergen, 7-29 juli

Expositie Ontmoeting in galerie Notre Dame des Arts, Ubbergen, 7 t/m 29 juli 2007
Aqiqi (beelden, schilderijen) en Anda Runia (schilderijen)

Aqiqi en Anda Runia exposeren van 7 t/m 29 juli 2007 in galerie Notre Dame des Arts, in de kapel van woon-werkpand de Refter te Ubbergen.

Aqiqi (Bagdad, 1946) is zowel beeldhouwer als schilder. In 1999 kwam hij met zijn gezin naar Nederland, waar Anda Runia hem later hielp zijn weg als professioneel kunstenaar te vinden. Zijn onderwerpkeuze is universeel: menselijke gedachten, gevoelens en relaties. De schilderijen en reliëfs zijn het resultaat van talloze schetsen, die deels zichtbaar zijn gebleven. Aan dit picturale aspect voegt de kunstenaar een sculpturale dimensie toe, zodat de grens tussen schilderij, reliëf en beeldhouwwerk diffuus blijft. Aqiqi werkt bijna altijd met aardse tinten en vervlecht menselijke vormen met abstracte arabesken.

Anda Runia heeft met haar gezin veel gereisd en in verschillende landen gewoond, waaronder Gabon in Afrika. In deze periode is ze actief gaan tekenen en schilderen. Haar eerste expositie was in Gamba, Gabon, West Afrika. Drie jaar geleden ontmoette ze beeldend kunstenaar Aqiqi. Zijn werk inspireerde haar om het schilderen weer serieus op te pakken. Aqiqi heeft Anda hierin begeleid en haar les gegeven. Belangrijke inspiratiebronnen voor Anda zijn de menselijke emoties, de mystiek van het leven en spiritualiteit.

Inmiddels exposeren beiden in diverse galeries.

Adres: galerie Notre Dame des Arts / de Refter, Rijksstraatweg 37, 6574 AC UBBERGEN

Openingstijden: 7 t/m 29 juli, op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur of op afspraak via stichting MeMuKu, 06-40222762.