Expositie MOMENTUM gaat bijna van start

Op 3, 4 en 10 en 11 juni is de expositie ‘Momentum’ te bezoeken in de NDDA, de kapel van de Refter in Beek Ubbergen. 

Negen maanden lang gingen negen makers op reis door de vrije ruimte waar alles mogelijk is op een plaats en tijd waarin alles kan. Ieder van hen heeft onderweg een momentum meegemaakt, een impuls gevoeld of een drijfveer aangeboord. De tentoonstelling toont een weerslag van negen speciale momenten die allemaal hun uitgangspunt vonden in het woord ‘Mysterie’.

momentum expositie

Traject Blikopener

De kunstenaars zijn werkzaam in een van de beeldende uitingsvormen maar zochten via Traject Blikopener een nieuwe manier om hun verhaal te vertellen. Traject Blikopener brengt beeldend kunstenaars uit diverse disciplines en met diverse opleidingen samen. Onder de deelnemers zijn fotografen, schilders, grafici, textielkunstenaars, keramisten, filmers en soms schrijvers of muzikanten te vinden. Via maandelijkse bijeenkomsten, prikkelende opdrachten en begeleiding die de spijker op de kop slaat ontstaat verdieping in het eigen werk. Vaak verleggen kunstenaars die meedoen aan het traject hun perspectief. Zo gaan schilders bouwen, fotografen naaien of beeldhouwers tekenen. Alles om het verhaal dat verteld wil worden zo goed mogelijk uit te drukken in een persoonlijke beeldtaal. 

De kunstenaars

De deelnemende kunstenaars zijn Renske Keuper, Ida Lorbach, Ankie van den Nieuwenhuijzen, Lien van Nuil, Lex Siedsma, Claire Stringer, Ineke Tanis, Ingrid Vermeeren en  Miranda van der Zandt

Praktisch

• De expositie is te bezoeken tussen 13.00 uur en 17.00 uur in de weekenden van 3, 4 en 10, 11 juni. Locatie is deKunstkapel Notre Dames des Arts bij de Refer, Rijksstraatweg 37, 6574 AC Ubbergen.

• Zondag 4 juni om 15.00 uur vindt de opening plaats.

Meer informatie is te vinden op www.trajectblikopener.nl/momentum/