Expositie Hans Kooijman – Refter, 8-30 nov

Expositie in Notre Dame des Arts, 8 t/m 30 november 2008
 
Hans Kooijman (schilderijen, beelden, presentatie)
 
In de maand november presenteert expositieruimte Notre Dame des Arts in de kapel van woon/werkpand De Refter te Ubbergen een expositie van Hans Kooijman. De tentoonstelling loopt vanaf 8 november en is elke zaterdag en zondag tot en met 30 november van 13.00 tot 17.00 uur te bezichtigen aan de Rijksstraatweg 37 te Ubbergen. Buiten deze openingstijden is de tentoonstelling te zien op afspraak.

Hans Kooijman (1957) werkt in verschillende omstandigheden. Hij heeft een atelier in Nijmegen, maar schildert ook regelmatig in een yurt. De geborgenheid die de yurt hem biedt, maakt de plek tot een ideale kraamkamer voor expressieve kunst. Kooijman drukt gebeurtenissen en sferen die hij meemaakt, uit in zijn geabstraheerd figuratieve werk. Hij laat zich inspireren door feesten, festivals, mensen, zijn kinderen en indrukken.

Evenzeer divers is de thematiek in Kooijmans schilderijen: van stadsgezichten tot bloemen en dieren, van dans en dansers tot impressies van Boeddha. Daarnaast maakt hij beeldhouwwerk, land art en ontwerpt en bouwt hij tenten. De schilderijen van Hans Kooijman hebben gemeen dat ze kleurrijk en vrolijk zijn.

Tijdens de tentoonstelling in Notre Dame des Arts kunt u Kooijmans laatste schilderijen zien, een aantal beelden uit de serie ‘Stadsgezichten’ en een presentatie van de tenten die hij heeft gemaakt.
 
 
Rubriek Uitgaan