Expositie ‘Oorlog toen en nu’ – Marishuis

Expositie ‘Oorlog toen en nu’ – Marishuis

Speciale expositie in het kader van de september-herdenking van Market Garden:  Oorlog toen en nu.

Het Ateliermuseum Jac Maris in Heumen heeft van 15 september t/m 28 oktober 2018 een bijzondere duo-expositie: werk van Jac Maris en Cobi Schrijen.

Met tekeningen, beelden en foto’s wordt de rol van Jac Maris (1900-1996) tijdens de Tweede Wereldoorlog in beeld gebracht. Daarmee sluit het museum aan bij de september-herdenking van Market Garden, die voor de gemeente Heumen van bijzondere betekenis is geweest omdat de bevrijding van het Rijk van Nijmegen deels begon met de luchtlandingen tussen Heumen en Overasselt.

Kunstenares Cobi Schrijen heeft een serie schilderijen gemaakt over de burgeroorlog in Syrië. Daarmee wordt herinnerd aan de schrijnende actualiteit van het thema oorlog. Cobi Schrijen heeft deze werken gemaakt als eindexamen-opdracht aan de Vrije Academie ’t Pad in Kesteren, in de Betuwe. Zij zag via de sociale media beelden van de verwoeste steden in Syrië en wilde met haar werk uitdrukking geven aan het gevoel van machteloosheid dat haar daarbij overviel. Oorlog en geweld, huizen en steden die tot ruïnes werden, mensen die huis en haard moesten verlaten: de vluchtelingenproblematiek vastgelegd in geëngageerde kunst.

Meer info: www.marishuis.nl

Elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag geopend.

Ateliermuseum Jac Maris.
Looistraat 57
6582 BB Heumen
tel. 024 – 3580151

Exposities Nijmegen en omgevingKunst regio Nijmegen