Expositie Wim van Woerkom – Marishuis

Expositie Marishuis: WIM VAN WOERKOM

WIM VAN WOERKOM (1905-1998), veelzijdig en gedreven

Van 29 juni tot en met 1 september 2019 is er in het Ateliermuseum Jac Maris in Heumen een tentoonstelling met werk van Wim van Woerkom. Aanleiding is het verschijnen van een boek over zijn leven en werk.

Wim van Woerkom (1905-1998) heeft een dubbele loopbaan gekend. Hij was leraar aan de Arnhemse kunstacademie, waar hij tientallen jonge kunstenaars heeft geholpen aan het begin van hun carrière; hij was echter ook een gedreven en productief kunstenaar, die in schilderwerk, glas-in-lood, grafiek en mozaïek opdrachten uitvoerde in heel Nederland. Zijn oeuvre weerspiegelt de tijd van het Rijke Roomse Leven, de oorlog, die zijn geboortestad Nijmegen zo zwaar heeft getroffen, de wederopbouw en de bloei in de latere decennia van de eeuw. Tientallen glas-in-loodramen, reliëfs en schilderijen van zijn hand vindt men in het Stadhuis en de Molenstraatskerk, zijn etsen en tekeningen van de Stevenskerk, de Commanderie van Sint-Jan en het Valkhof zijn overbekend en geliefd bij tal van Nijmegenaren.

Na tentoonstellingen over Peter Roovers, Albert Meertens, Jac Maris en Els Tervoort plaatst het Ateliermuseum Jac Maris hiermee opnieuw een interessante kunstenaar uit onze eigen regio voor het voetlicht met een presentatie van zijn werk en een rijk geïllustreerd boek  (meer dan 300 afbeeldingen. Prijs: 25 euro).

Meer info: www.marishuis.nl

Geopend:  woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.

Ateliermuseum Jac Maris.
Looistraat 57
6582 BB Heumen
tel. 024 – 3580151
Agenda Nijmegen