Exxellent New York – Matrixx, 18 okt

Exxellent New York: dance in the Big Apple!
 
Wie ooit in New York een nachtje op stap is geweest, weet hoe het voelt, die heerlijke house, en dan wil je dat nóg een keer beleven. Dat komt dan mooi uit, want Exxellent goes New York – the city that never sleeps – op zaterdag 18 oktober. Met een heerlijke line-up in de vorm van The Shapeshifters, Don Diablo, Gregor Salto, Motherfunker en resident Sidney Samson.

Exxellent gaat dat lekkere ‘true house’ gevoel vorm en inhoud geven op deze lekkere Exxellent nacht. De energie van New York zal voelbaar zijn in het hele Matrixx-gebouw. Energie in de vorm van dikke decors, oogstrelende dansacts en een overall funky dancegevoel.
Waarbij The Shapeshifters een doorslaggevende rol gaan vervullen. Wie die naam alleen al hoort en een beetje housegevoel in zijn donder heeft, gaan de lekkere rillingen over de rug. Shapeshifters zijn de boys die in het begintijd van de house – toen nog acid – biertjes dronken met Pete Tong en de Chemical Bros…
 
http://nl.youtube.com/watch?v=7HzzOLu_2CY

Ze tekenden onlangs bij het meest gezaghebbende en toonaangevende houselabel van het Westelijk Halfrond: Defected. Kijk, of ze zich tegenwoordig gedragen hoeft niemand te weten, want bij de Shapeshifters gaat het gewoon altijd en overal om de pure, pure house (Lekker hoor die remake van Chime…!).
Een paar weken geleden kwam het nieuwe mixalbum van de The Shapeshifters uit op het Defected label (In the House) en als je nou wil weten hoe dik deze Exxellent New York gaat worden, doe je er goed aan even te Limewiren. Ze zijn niet voor niks het boegbeeld van Defected, dat toch al heel grote namen onder contract heeft (David Morales, Louie Vega, MaW, Tiefschwarz, om er maar een paar te noemen.)

Deze Exxellent nacht gaat de energie doorgeven van de meest bruisende stad in de Westerse wereld. Dit is de stad waar op elke straathoek wat gebeurt, waar de lichten nooit uitgaan, waar de bars nooit sluiten en waar je om elf uur ’s avonds nog rustig kunt ontbijten.
Het is de geboortegrond van de betere housefeesten, de onrustige wieg van het clubtijdperk. En dat wordt zeer uitbundig gevierd op Exxellent New York. Waarbij The Shapeshifters versterking krijgen in de vorm van Don Diablo, Gregor Salto (eindelijk weer eens te horen in The Matrixx!) en resident Sidney Samson, bepaald niet de minsten uit de vaderlandse housescene.

Voor een stijlvolle housenacht hoef je dus echt niet af te reizen naar West 54th Street. De Wychenseweg in Nijmegen is een veel betere bestemming op zaterdag18 oktober!

Party info:
Saturday Ocober 18
Doors open from 22.00 till 05.00
Entrance 15 euro, doorsale only
Age 20+