Fabrikaat, de multidisciplinaire werkplaats gelegen aan de Spiegelwaal in Nijmegen-Noord, kondigt het tijdelijke TERRA_FOOD LABORATORY aan. Dit initiatief komt op een speciaal moment: Fabrikaat viert haar 10-jarig bestaan van innovatief onderzoek naar lokale grondstoffen.
Over Fabrikaat
Fabrikaat is een unieke combinatie van werkplaats, winkel en koffiebar, en is continu bezig met het onderzoeken van nieuwe toepassingen voor rivierklei. Naast rivierklei worden ook andere grondstoffen zoals mosselen, dierlijke beenderen en planten onderzocht.
TERRA_FOOD LABORATORY: Het Hart van Innovatie
Het tijdelijke TERRA_FOOD LABORATORY is een broedplaats voor creatieve geesten, food designers, bakkers, chef-koks, ontwerpers en het publiek. Samen wordt er onderzoek gedaan naar eetbare elementen van het lokale rivierenlandschap en de duurzame ontwikkeling van voedsel en servies.
Programmahoogtepunten
- Een diner van voedselbos Oogstwold met innovatieve gerechten geserveerd op experimenteel servies van Fabrikaat.
- Workshop door Fooddesigner Katja Gruijters over het maken van eetbaar leer van lokaal fruit.
- Proeverij op circulair servies ontwikkeld door Bistro Flores en Fabrikaat, gemaakt van plantaardig keukenafval.
- Een theeceremonie met lokale kruiden, wortels en planten door Mattias Terpstra van brouwerij Nevel, geserveerd in handgemaakte theekoppen van Fabrikaat.
Kijk voor het voor het totale programma op onze website: http://stichtingfabrikaat.nl/terra-food-laboratory