Familiebedrijf DKC Totaaltechniek viert 60-jarig jubileum

DKC Totaaltechniek – een écht Nijmeegs familiebedrijf – bestaat 60 jaar. Op 26 september 1962 werd het bedrijf opgericht en inmiddels is het uitgegroeid tot één van de grote speler in de installatiegroepen van Gelderland. Deze mijlpaal wordt natuurlijk uitgebreid gevierd, maar biedt ook een mooie gelegenheid om een blik te werpen op de mijlpalen uit het verleden en de doelen voor de toekomst. 

Een familiebedrijf in hart en nieren

Toen J.M. (Jan) Dekkers in 1962 besloot om samen met zijn zoon een eigen bedrijf te starten, hield hij niet voor mogelijk dat zijn bedrijf 60 jaar en 200 medewerkers verder nog steeds in handen zou zijn van zijn eigen vlees en bloed. Maar niets is minder waar. Inmiddels staan de broers Roland en Frank Dekkers als derde generatie al bijna 30 jaar aan het roer van het bedrijf. Misschien is precies dat ook wel de sleutel tot het succes van het bedrijf. Zowel het familiegevoel als de korte lijnen zijn immers altijd gebleven en iedere werknemer is even belangrijk bij DKC Totaaltechniek. Of er nou successen worden gevierd of crises moeten worden getrotseerd, hier kun je op elkaar rekenen. In 2019 werd het bedrijf zelfs gekroond tot het Beste Gelderse Familiebedrijf. 

JW104766-2-2 bw 2

Een groene toekomst

Door de jaren heen heeft DKC Totaaltechniek heel wat mooie bedrijven mogen overnemen. De nieuwste aanwinst is Van Santvoort Enovatieve Installaties, dat er in 2021 is bijgekomen. De expertise van DKC Totaaltechniek is op het gebied van elektrotechniek nu in belangrijke mate versterkt, waardoor zij de klant nog beter kunnen ontzorgen. DKC Totaaltechniek is tegenwoordig koploper in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve systemen voor haar klanten. Met de disciplines klimaattechniek, werktuigbouw, koudetechniek, service & onderhoud, elektrotechniek en meet- en regeltechniek maakt DKC de installaties voor alle denkbare projecten op maat. Doel is om op korte termijn enkel CO2 neutrale installaties op te leveren. De maatschappelijke impact staat immers hoog in het vaandel en wordt de komende jaren alleen nog maar belangrijker.