Hoor, wie klopt daar geld uit mijn zak?

Nijmegen, 10 november 2008
 
Slim omgaan met geld rond de feestdagen

Hoe kom je met wat minder geld de december-feestmaand door? Bureau Schuldhulpverlening en GKB+ organiseren voor bewoners van het Waterkwartier, Willemskwartier en Wolfskuil een informatiebijeenkomst waarbij tips en valkuilen rond de verleidingen van de feestdagen centraal staan.

Op deze avond vertelt Marieke Henselmans, bekend van het RTL4 tv-programma ‘Geen cent te makken’ over de verleidingen rond de feestdagen, die een aanslag op de portemonnee doen. De aanwezigen krijgen tips hoe zij ook met een kleiner budget de feestdagen op een leuke manier door kunnen brengen, zonder daarvoor rood te moeten staan. Iedereen krijgt het boekje Hoor, wie klopt daar geld uit mijn zak? Hoe overleef je de dure maanden mee naar huis.

De bijeenkomst vindt twee keer plaats: op 1 december 2008 vanaf 19.30 uur in het gemeenschapshuis Waterkwartier (Waterstraat 146a) en op 17 november 2008 vanaf 19.30 uur in wijkcentrum De Vrijbuiter (Ten Katestraat 6). Alle wijkbewoners zijn hierbij van harte welkom. Deelname is gratis en aanmelden vantevoren is niet nodig.

Steeds meer mensen krijgen te maken met schulden. De gemeente Nijmegen organiseert daarom de komende tijd allerlei activiteiten gericht op voorlichting en schuldpreventie. Deze themabijeenkomst past in de wijkgerichte aanpak, waarbij het stadsdeel Oud-West specifieke aandacht krijgt. In dat kader heeft de gemeente ook een speciaal loket voor werk en inkomen ingericht in wijkcentrum Titus Brandsma.

Bron Gemeente Nijmegen