Feestelijke Start van Bouw Woon-Zorgcomplex De Hulsen

Gistermiddag markeerde een bijzonder moment voor de bewoners en medewerkers van het toekomstige woon-zorgcomplex De Hulsen. Met een feestelijke ceremonie werd de start van de bouw gevierd, waarbij zowel de bewoners als de bestuurders actief deelnamen aan het plaatsen van hoekstenen van kalkzandsteenblokken in de multifunctionele ruimte van het complex.

De hulsen nijmegen woon zorgcomplex

Het evenement werd geopend met een welkomstwoord van de bestuurders, gevolgd door een symbolische handeling door Marjan Verschuure, voorzitter van de Raad van Bestuur van Iriszorg, en Noël Vergunst, wethouder van Stedelijke ontwikkeling. Zij brachten het project letterlijk in de schijnwerpers door een ledlamp aan te steken die de naam De Hulsen zichtbaar maakte.

Marjan Verschuure benadrukte de betekenis van De Hulsen als een gastvrije en veilige plek die zowel tijdelijk als langdurig een thuis kan bieden. Michel, een bewoner van Iriszorg, uitte zijn blijdschap over de nieuwe Hulsen als een plek waar mensen een nieuwe start kunnen maken.

Wethouder Noël Vergunst wees op het belang van het complex als meer dan alleen een gebouw; het wordt een thuis waar zorg en ondersteuning samengaan met respect en waardigheid, in lijn met de waarden van de stad Nijmegen.

Het nieuwe woon-zorgcomplex, gelegen op de hoek van de Nieuwe Dukenburgseweg en Tarweweg, wordt een moderne faciliteit voor 145 bewoners van IrisZorg. Het vervangt het oude complex dat niet meer voldeed aan de hedendaagse zorg- en technische eisen. De gemeente Nijmegen heeft aannemer BINX Smartility uit Groenlo de opdracht gegeven voor de bouw van dit complex, dat naar verwachting in het voorjaar van 2025 zal worden opgeleverd.

Deze mijlpaal luidt een nieuw hoofdstuk in voor De Hulsen, waar de toekomstige bewoners kunnen rekenen op een veilige, ondersteunende en respectvolle woonomgeving.