Fietsinformatiezuil – primeur voor Nijmegen

Nijmegen, 3 oktober 2008

De oplettende voorbijganger heeft ‘m inmiddels al gezien, de fietsinformatiezuil bij de entree van de bewaakte fietsenstalling op het Stationsplein. Fietsers kunnen deze zuil onder andere raadplegen voor informatie over bezienswaardigheden in de stad en als fietsrouteplanner. Aanstaande maandag neemt wethouder Van der Meer van Mobiliteit en Milieu het fietsinformatiepunt officieel in gebruik.

De gemeente (onlangs door de Fietersbond nog genomineerd voor de eretitel Fietsstad 2008) stimuleert het gebruik van de fiets en heeft in nauwe samenwerking met de firma’s Infostop bv en Niteon Systems B.V. een unieke voorziening voor fietsers gerealiseerd: de fietsinformatiezuil.

De fietsinformatiezuil is een interactief systeem, dat zich eenvoudig laat bedienen, en deels op zonne-energie werkt. Via een beeldscherm en een overzichtelijk keuzemenu kan onder andere een full-colour fietsroutekaart op A4-formaat worden uitgeprint. De fietsinformatiezuil biedt ook toeristische informatie over hotels, restaurants en bezienswaardigheden in Nijmegen. In de nabije toekomst wordt de informatievoorziening nog verder uitgebreid, bijvoorbeeld door middel van een activiteitenkalender en een kaart van het nieuwe fietsknooppuntennetwerk in de regio Arnhem-Nijmegen.

Bron Gemeente Nijmegen