De fitste gemeente van Gelderland 2009

Inschrijving Fitste gemeente van Gelderland verlengd
 
Begin dit jaar is de inschrijving voor de titelstrijd ‘De fitste gemeente van Gelderland 2009′ gestart. De eerste deelnemende gemeenten hebben zich aangemeld: Doesburg, Barneveld, Lingewaard, Lochem en de winnaar van vorig jaar Beuningen. De Gelderse Sport Federatie heeft de inschrijvingstermijn voor de titelstrijd verlengd naar 16 februari a.s. omdat veel Gelderse gemeenten interesse voor deelname hebben getoond. Geïnteresseerde gemeenten kunnen zich aanmelden via www.gelderland-sport.nl

De Gelderse Sport Federatie (GSF) organiseert ook dit jaar ‘De Fitste gemeente van Gelderland.’ Deze titelstrijd houdt in dat teams bestaande uit gemeenteambtenaren, tegen elkaar strijden om de meeste fitheidswinst. Begin maart ondergaan de deelnemers een fitheidstest gevolgd door een sportprogramma bij de lokale sportscholen. Na 12 weken sporten en bewegen volgt weer een fittest waarna in juni bekend wordt welke gemeente de meeste fitheidswinst heeft geboekt en dus een jaar lang de titel ‘Fitste gemeente van Gelderland’ mag dragen.
 
Veel interesse
Het doel van deze titelstrijd is om ambtenaren bewust te maken van het belang van een fitte leefstijl én om de inwoners van de betreffende gemeente het goede voorbeeld te laten zien. “We merken dat veel gemeenten interesse hebben om op deze originele manier sporten onder de aandacht te brengen. Veel gemeenten zijn nog bezig hun teams te formeren. We verwachten dus zeker nog meer aanmeldingen de komende dagen te ontvangen!”, aldus Ellen Maas van de Gelderse Sport Federatie.

Weer Beuningen?
De gemeenten Lingewaard, Beuningen en Barneveld gingen vorig jaar ook de strijd aan. “De fitste gemeente van Gelderland leeft bij de deelnemers van 2008 maar zeker ook bij veel andere gemeenten”, vertelt Maas enthousiast. “We streven dit jaar een verdubbeling van het aantal deelnemers na dus we hopen dat veel gemeenten deze week zich nog inschrijven.”

Inschrijven
Wie mag in 2009 de titel Fitste gemeente van Gelderland dragen? Is dat weer de gemeente Beuningen? Of behaalt een andere gemeente nog meer fitheidswinst? Inschrijven is nog mogelijk via www.gelderland-sport.nl en kan tot en met 16 februari 2009.

Bron Gelderse Sport Federatie