D66 Nijmegen strijdt tegen onnodige flitspaal

Nijmegen, 11 maart 2007

D66 Nijmegen strijdt tegen onnodige flitspaal

De flitspaal op de Neerbosscheweg, net voor de aansluiting met de A73, is een grote ergernis voor veel automobilisten. Op deze plek krijgt elke automobilist een bekeuring als hij harder dan 50 rijdt, terwijl hij niet het gevoel heeft dat hij nog in de bebouwde kom rijdt en dat hij dus in overtreding is. D66 Nijmegen wil nu dat de flitspaal verwijderd wordt omdat de plek niet logisch is en omdat de flitspaal de verkeersveiligheid verslechtert.

Liesbeth van den Broek, raadslid D66 Nijmegen: ‘Ik stoor me al jaren aan deze flitspaal. Tijdens mijn rijlessen heb ik altijd geleerd je rijgedrag, dus ook je snelheid, aan te passen aan de situatie die je voor je ziet. Dat betekent hier dat je eigenlijk het beste kan optrekken in plaats van afremmen want de flitspaal staat vlak voordat de snelweg begint. En in de verre omtrek is er geen bebouwing te vinden en alle fiets- en voetgangerspaden gaan onder de weg door. Dus waar gaat dit over?’.

Volgens de gemeente bevordert deze flitspaal de verkeersveiligheid, maar in de praktijk zorgt de flitspaal voor veel plotseling remmende bestuurders wat op deze plek juist gevaarlijk is. Liesbeth van den Broek, raadslid van D66 Nijmegen: ‘Misschien zijn de doelstellingen van de politie de reden dat de flitspaal er staat? De politie moet namelijk 245.000 bekeuringen uitschrijven voor te hard rijden en deze flitspaal zal daar vast een flinke bijdrage aan leveren’.

In de gemeenteraadsvergadering van aanstaande woensdag zal D66 Nijmegen het college oproepen in overleg met de politie de flitspaal te verwijderen.

Bron: D66 Nijmegen