FNV – Cao-acties regio Nijmegen, 14 maart

Utrecht, 12 maart 2008

FNV Bondgenoten: cao-acties regio Nijmegen breiden zich uit
Actiecentrum in de Goffertboerderij, Goffertweg 17, Nijmegen
Vrijdag 14 maart van 8.00 tot 10.00 uur, toespraak om 9.00 uur

De regio Nijmegen bereidt zich voor op een tweede grote stakingsdag in de kleinmetaal. FNV Bondgenoten roept de werknemers bij Dekkers Koelcombi, Aalborg Industries, Multisol Raambekleding en Revisie Technisch Centrum Maas en Waal op om op 14 maart hun werk neer te leggen. Jan Verhoeven, bestuurder FNV Bondgenoten: “Ondanks dat er inmiddels al vele duizenden mensen in het land bij honderden bedrijven hun werk hebben neergelegd, zijn de werkgevers nog steeds niet bereid te investeren. De stakingsestafette komt vrijdag terug naar Nijmegen en als er niet snel een fatsoenlijk bod komt, zal dat nog vaker gebeuren.”

De stakingsestafette in de kleinmetaal is inmiddels al drie weken bezig. In alle regio’s hebben werknemers van vele bedrijven hun werk al voor 24 uur stilgelegd. In Nijmegen legden de werknemers van Kropman, Alewijnse, Nooteboom en Floor hun werk al neer. Bij iedere bijeenkomst blijken de werknemers bereid om als het nodig is hun werk nog vaker en langer neer te willen leggen. Verhoeven: “ De werknemers hebben er genoeg van. Al jaren komen de werkgevers met redenen om niet te investeren in hun werknemers. Nu moet daar verandering in komen. Deze vaklieden verdienen een fatsoenlijke cao.”

De Nijmeegse stakers komen vrijdagochtend bijeen in de Goffertboerderij. Van 8.00 tot 10.00 uur kunnen werknemers zich registreren als staker. Om 9.00 uur worden zij toegesproken door de actieleiding met het laatste nieuws. Ook hen wordt dan gevraagd of zij bereid zijn vaker en mogelijk langer te staken. FNV bondgenoten eist onder meer 3,5 procent loonsverhoging, geen afschaffing van leeftijdsdagen, investeringen in scholing en opleiding en handhaving van de oude arbeidstijdenwet in de cao. “Zolang de werkgevers ons niet tegemoet komen, gaan de acties door,” aldus Verhoeven.

Bron: FNV bondgenoten