Food Fest – Genieten van nieuwe (oude) smaken

Museumpark Orientalis brengt deze zomer het thema ‘ont(-)moeten’ tot leven. Op zaterdag 22 en zondag 23 juli draait het programma om genieten van samenzijn en het ontdekken van nieuwe (oude) smaken. Voor bezoekers van het Museumpark is er tussen 12:00 uur en 17:00 uur (kosteloos) van allerlei lekkers te proeven, dat terplekke door Romeinse koks wordt bereid.

Foodfest Bakker bakt de broden

Van huis uit waren de Romeinen een sober levend volk, met een dieet dat vooral uit brood, kaas, olijven en af een toe een visje bestond. De Romeinse keuken werd verfijnder nadat het Romeinse Rijk zich uitbreidde richting het Oosten. Toen verschenen bijvoorbeeld gefrituurde flamingotongetjes op het menu. Deze zomer krijgen bezoekers de kans om de oude Romeinen een stukje beter te leren kennen door middel van hun keuken. Wist je bijvoorbeeld dat Romeinen het broodje hamburger bedachten? Op 22 en 23 juli kun je vele kleine hapjes uitproberen. Maak van de gelegenheid gebruik en leer ook elkaar een beetje beter kennen: samen eten verbindt.

Museumpark Orientalis is van 22 juli tot en met 10 september geopend van dinsdag tot en met zondag. Het volledige programma is te vinden op de website: www.museumparkorientalis.nl