Foto-expositie – Notre Dame des Arts, sept

Foto-expositie in Notre Dame des Arts, 20/21 en 27/28 september 2008
 
Diverse fotografen
In de weekeinden van 20/21 en 27/28 september exposeert Fotogroep Ewijk (FGE) ter gelegenheid van haar 25-jarig bestaan in expositieruimte Notre Dame des Arts. De leden van deze groep tonen met circa 70 foto’s recent werk. Daarbij presenteert elk lid een aantal samenhangende opnames. Dit biedt een gevarieerde verzameling foto’s van een hoge kwaliteit.

Fotogroep FGE is een vereniging van zo’n 25 amateurfotografen in de regio Nijmegen. Elke drie weken komen de leden bijeen. Door hun fotowerk onderling te presenteren en te bespreken stimuleren en ontwikkelen ze elkaar om te komen tot de perfecte afdruk in beeld en verwerking. Ook worden er contacten onderhouden met andere fotoclubs in de omgeving. Van tijd tot tijd trekt de groep eropuit naar een interessante streek of stad om daar te fotograferen. De expositiefoto’s laten hier voorbeelden van zien.

De onderwerpen zijn uiteenlopend: portretten, de mens in zijn leef- en werkomgeving, landschappen, stadstafereeltjes enzovoort. De digitale fotografie en nabewerking op de computer heeft daarbij voor een belangrijk deel het analoge fotograferen verdrongen. Toch zijn een aantal leden nog regelmatig in hun doka te vinden. Meer informatie over FGE staat op hun website: www.fotogroep-fge.nl.

De expositie is tijdens de weekeinden van 20/21 en 27/28 september vrij toegankelijk gedurende de openingstijden van 13.00 tot 17.00 uur. Notre Dame des Arts is gevestigd in de kapel van woon-werkpand de Refter. Het adres is Rijksstraatweg 37, 6574 AC te Ubbergen.
 
Rubriek Fotografie