Fotoexpositie Ida van Boekel in Vincentiuskerkje Velp

In september 2023 exposeert fotografe Ida van Boekel in het Vincentiuskerkje in Velp. Vooral haar zwart-wit foto’s en portretten van ‘mannen met baarden’ zullen te zien zijn op deze expositie van twee weekenden.  Deze expositie wordt georganiseerd door Stichting Kunst in het Kerkje.
De expositie is te bezichtigen van vrijdagen tot en met de zondagen 1/2/3 en 8/9/10 september 2023 van 11 tot 17 uur op het adres Pastoor Loefsweg 1 in Velp bij Grave.

Vincentiuskerkje velp

‘Mannen met baarden’ en meer!

Al een jaar of acht is Ida van Boekel, woonachtig in Rosmalen (voorheen Escharen), actief als amateurfotograaf. Ze is vooral geïnteresseerd in ‘mensen’. Dat is met name te zien in zowel haar documentairefotografie als in de originele portretseries die ze maakt.

De expositie in het Vincentiuskerkje in Velp bestaat vooral uit de serie ‘Mannen met baarden’.  Het zijn allemaal zwart-witportretten. De keuze voor zwart-wit is gemaakt omdat juist op deze manier de karakteristieke eigenschappen van de geportretteerde mannen kan worden uitgelicht. De texturen in de huid, zoals rimpels, komen op deze manier veel beter naar voren.

Ida heeft zich het fotograferen eigen gemaakt met cursussen en workshops. Ze werkt vaak projectmatig. Echter, de serie ‘Mannen met baarden’ loopt als een rode draad door haar werk van de afgelopen jaren.

Naast de serie ‘Mannen met baarden’ zal ook de serie ‘My challenges’ te zien zijn: herkenbare uitdagingen van alledag waar ze mee te maken heeft. Denk hierbij aan het zoeken van evenwicht, veel ballen in de lucht willen houden en met name ook het loslaten van de ander. Deze serie is eveneens in zwart-wit gefotografeerd omdat zo de sfeer en het gevoel beter benadrukt kunnen worden. Voor meer informatie over onze exposities en concerten, kijk op www.kunstinhetkerkje.nl.