Winterperiode inspireert deelnemers foto…

Winterperiode inspireert deelnemers fotowedstrijd
Inzenden mooiste foto’s Begraafplaatsen kan tot 17 januari 2009

 
De dagen afwisselend met sneeuw, berijpte bomen en vorst in combinatie met de rustiek die er heerst op de begraafplaatsen, heeft tallozen geïnspireerd om de mooiste foto’s te maken op de vijf locaties van de jubilerende Stichting Begraafplaatsen Nijmegen (SBN).
 
Tot en met 16 januari staat de inschrijving voor de fotowedstrijd van de Stichting Begraafplaatsen Nijmegen nog open. Wie deze winterperiode nog wil aangrijpen om de fotolens te focussen op de uiteenlopende onderwerpen op de begraafplaatsen Jonkerbos (Winkelsteegseweg), Daalseweg, Graafseweg, Vredehof (Weg door Jonkerbos) of Lent (Visveldsestraat in Lent), kan dus nog ruim een week terecht.

Onderwerpkeuze vrij
Behalve dat de in te zenden foto(‘s) gemaakt dienen te zijn op één van de begraafplaatsen die bij SBN in eigendom en/of beheer zijn, is de onderwerpkeuze voor de wedstrijd geheel vrij.
Iedere deelnemer mag maximaal 3 foto’s inzenden. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen zwart-wit en kleurenfoto’s. De foto’s dienen digitaal en in een hoge resolutie te worden ingeleverd. Dat kan via internet (e-mailadres: foto@begraafplaatsennijmegen.nl) of door middel van een cd/dvd.

Deskundige jury
Een deskundige jury, bestaande uit journalist Frits Wester, filmwetenschapper René ten Dam en SBN-bestuurslid Franc Korsten, beoordeelt de inzendingen en zal volgende maand de prijswinnaars bekend maken. De eerste prijs bestaat uit een digitale spiegelreflexcamera met accessoires ter waarde van € 1.000,-, geleverd door Foto Grijpink te Nijmegen.

Ansichtkaartenreeks
De winnende foto’s maken kans opgenomen te worden in een ansichtkaartenreeks die ter gelegenheid van het 60-jarig bestaansjubileum van Begraafplaats Jonkerbos uitgegeven wordt. Tevens worden ze mogelijk gepubliceerd in het jubileummagazine dat in het voorjaar 2009 door de SBN wordt uitgegeven in het kader van een grote open dag op Begraafplaats Jonkerbos.

Door deel te nemen aan de fotowedstrijd onderwerpen de inzenders zich aan het wedstrijdreglement, dat op website www.begraafplaatsennijmegen.nl gepubliceerd is.
 
Sluitingsdatum fotowedstrijd: 16 januari 2009.