Fotowedstrijd – Begraafplaatsen

Nijmegen, november 2008
 
Aanleiding: 60-jarig bestaan van Begraafplaats Jonkerbos

Fotowedstrijd met
begraafplaatsen
als onderwerp

Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van Begraafplaats Jonkerbos schrijft de Stichting Begraafplaatsen Nijmegen een fotowedstrijd uit waaraan alle Nijmegenaren kunnen deelnemen.

De onderwerpkeuze is geheel vrij. Voorwaarde is wel dat de in te zenden foto(‘s) op één van de begraafplaatsen die bij SBN in eigendom en/of beheer zijn, gemaakt is (zijn). Het gaat om de begraafplaatsen Jonkerbos (Winkelsteegseweg), Daalseweg, Graafseweg, Vredehof (Weg door Jonkerbos) en Lent (Visveldsestraat in Lent).

De wedstrijd loopt van 1 november 2008 tot en met 16 januari 2009. Iedere deelnemer mag maximaal 3 foto’s inzenden. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen zwart-wit en kleurenfoto’s. De foto’s dienen digitaal en in een hoge resolutie te worden ingeleverd. Dat kan via internet (e-mailadres: foto@begraafplaatsennijmegen.nl ) of door middel van een cd/dvd.

Een deskundige jury, bestaande uit journalist Frits Wester, filmwetenschapper René ten Dam en SBN-bestuurslid Franc Korsten, beoordeelt de inzendingen en zal in februari 2009 de prijswinnaars bekend maken. De eerste prijs bestaat uit een digitale spiegelreflexcamera met accessoires ter waarde van € 1.000,-.

De winnende foto’s maken kans opgenomen te worden in een ansichtkaartenreeks die ter gelegenheid van het 60-jarig bestaansjubileum van Begraafplaats Jonkerbos uitgegeven wordt. Tevens worden ze mogelijk gepubliceerd in het jubileummagazine dat in het voorjaar 2009 door de SBN wordt uitgegeven in het kader van een grote open dag op alle begraafplaatsen die bij de Stichting in beheer zijn.

Door deel te nemen aan de fotowedstrijd onderwerpen de inzenders zich aan het wedstrijdreglement, dat op website www.begraafplaatsennijmegen.nl gepubliceerd is.