Auschwitz – Treinen op dood spoor, 27 jan

Treinen op dood spoor. Getuigenis door Auschwitz-overlevende Fred Schwarz
Aula van de Radboud Universiteit Nijmegen, dinsdag 27 januari 2009, van 19.30 – 22.00 uur
 
Het Heyendaal Onderzoeksprogramma van de Faculteit der Religiewetenschappen en het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen organiseren de Holocaust Memorial Day getuigenis Treinen op dood spoor door Auschwitz-overlevende Fred Schwarz. 
De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 27 januari 2009, van 19.30 – 22.00 uur in de Aula van de Radboud Universiteit Nijmegen, Comeniuslaan 2. De toegang is gratis. Inschrijven is verplicht. Meer informatie, inschrijven en deelnemersvoorwaarden op: www.ru.nl/sp/treinen.
 
De 85-jarige Fred Schwarz, Auschwitz-overlevende, weet in alle scherpte te getuigen van de verschrikkingen van zijn verblijf in de kampen Westerbork, Theresiënstadt, Auschwitz-Birkenau en Meuselwitz. In die tijd ontmoette hij ook zijn eerste grote liefde met wie hij inmiddels zestig jaar mee is getrouwd. In 1994 publiceerde hij zijn getuigenis in Treinen op dood spoor.

Voorafgaand aan het verhaal van Fred Schwarz spreekt prof.dr. Jean-Pierre Wils over de betekenis van herinneren voor de toekomst van de mensheid. Elke beschaving heeft een collectief geheugen nodig om haar humaniteit in stand te houden. Na afloop van de getuigenis gaat dr. Ria van den Brandt kort in gesprek met Fred Schwarz.

Prof.dr. Jean-Pierre Wils is decaan van de Faculteit Religiewetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen.
Dr. Ria van den Brandt is senior onderzoeker bij de Faculteit der Religiewetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen en geassocieerd onderzoeker aan het Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Meer informatie op www.ru.nl/sp/treinen
 
 
Rubriek Maatschappij