Vurige muziek uit Congo – Afrika Museum

Vurige muziek uit Congo in het Afrika Museum

Zondag 9 augustus 2015

Op zondag 9 augustus treedt de band Fugeelife op in het Afrika Museum. Ze spelen de muziekstijl soukous. Deze naam is afgeleid van het Franse woord secoue dat schudden betekent. De muziek is uiterst dansbaar en zeer populair in Afrika. Soukous kan het beste omschreven worden als een snelle vorm van de Congolese rumba. Fugeelife treedt deze dag twee keer op, om 13.30 en 15.00 uur.

Touareg smid uit Niger
Speciaal voor het zomerprogramma is er een Touareg smid uit Niger overgekomen. Zilversmeden is één van de belangrijkste kunstambachten van veel Afrikaanse gemeenschappen. De Touareg staan bekend als heersers van het vuur en meesters in het maken van goud- en zilverwerk. Ontdek het geheim van de Touareg smid en kom kijken naar zijn demonstraties. Van 30 juli t/m 16 augustus, iedere donderdag t/m zondag van 12.00 tot 16.00 uur.

Voor hen die zelf aan de slag willen gaan, geeft de Touareg smid ook een vierdaagse cursus zilversmeden. Tijdens deze cursus leer je het zilver smeden en graveren én de verloren wastechniek toe te passen. Kosten voor de cursus zijn €337,-. Cursusdagen: 20 t/m 23 augustus en 27 t/m 30 augustus

Volop activiteiten
Uiteraard is er in de zomer nog veel meer te doen in het Afrika Museum. Samen met een smid kunnen kinderen zelf spijkers smeden op het vuur of tijdens een creatieve workshop een vuurtje van vilt maken. Samen met een wildernisexpert leren jonge bezoekers hoe je met een paar vonken een echt vuur kunt maken. Daarnaast kan er Afrikaans brood gebakken worden en worden er Afrikaanse verhalen verteld.

Jimmy Nelson
Tijdens het zomerprogramma is ook de tentoonstelling Jimmy Nelson te bezichtigen. De tentoonstelling toont unieke foto’s gemaakt door meesterfotograaf Jimmy Nelson. Hij reisde jarenlang de wereld rond om bijzonder unieke volkeren te fotograferen. Nog te zien t/m 27 september.

Entree: volwassen € 12, kinderen 4 t/m 18 jaar € 6,00

Kijk voor het hele programma, meer informatie en prijzen op: www.afrikamuseum.nl.