Geboorteloket in UMC St Radboud

Nijmegen, 27 juni 2008

Gemeente opent geboorteloket in UMC St Radboud

Burgemeester Thom de Graaf schrijft op maandag 30 juni de eerste baby in bij het nieuwe Nijmeegse geboorteloket in het UMC St Radboud. Ouders kunnen kinderen die in het ziekenhuis geboren worden, voortaan hier aangeven. Een ambtenaar van de gemeente is drie ochtenden per week in het ziekenhuis aanwezig. Ouders kunnen op afspraak hun kind in laten schrijven.

Het nieuwe loket wordt geopend als extra service richting de burgers. De wet eist namelijk dat kinderen binnen drie dagen worden aangegeven in de plaats waar ze geboren worden. Dit kon tot nu toe op twee plaatsen in Nijmegen: de Stadswinkel aan de Mariënburg en het Steunpunt in Dukenburg. Met de komst van het geboorteloket kunnen ouders nu ook in het ziekenhuis terecht voor de aangifte. Het ziekenhuis stelt de ruimte en de voorzieningen beschikbaar.

Gemeente en UMC St Radboud starten het geboorteloket als pilot voor een jaar. Als de proef slaagt, overweegt de gemeente om het loket permanent in te richten en eventueel uit te breiden naar het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis.

Het geboorteloket wordt op 30 juni om 10.45 uur geopend door burgemeester De Graaf. Locatie: Poliplein, gebouw Vrouw en Kind, UMC St Radboud.

Bron Gemeente Nijmegen