Geen gft-inzameling in Nijmegen op 23 en 24 jan

Nijmegen, 23 januari 2019

Geen gft-inzameling in de gemeente Nijmegen op 23 en 24 januari

 Door de vorst kan Dar veel gft-containers in de gemeente Nijmegen niet legen.

In veel gft-containers is het gft-afval vastgevroren. Ook veel deksels van de gft-containers zijn vastgevroren. Om deze reden en vanwege de gladheid leegt Dar op woensdag 23 januari geen gft-containers meer in Nijmegen-Oost. Op donderdag 24 januari leegt Dar geen gft-containers in heel de gemeente Nijmegen.

Inwoners van de gemeente Nijmegen kunnen hun gft-container op de eerstvolgende ophaaldag voor gft-afval weer aan de straat zetten. De ophaaldagen vinden inwoners op hun persoonlijke digitale afvalwijzer via www.dar.nl/afvalwijzer of in de Dar app.

Tips voor gft-afvalscheiding in de winter
Om het vastvriezen zoveel mogelijk te voorkomen, kunnen inwoners zelf actie ondernemen

  1. Zet de gft-container binnen of op een beschutte plek en pas op de ophaaldag voor 07.30 uur buiten.
  2. Bladafval heeft veel vocht. Als de gft-container leeg is, kunnen inwoners een dunne krant of eierdoos onder in de container leggen. De eierdoos neemt het vocht op en voorkomt voor een groot deel het vastvriezen.
  3. Laat het natte groente- en fruitafval, theezakjes en koffiefilters uitlekken voordat het in de gft-container gaat. Hoe minder water er in zit, hoe minder kans op bevriezing.
  4. Let op: Doe geen zout of antivriesmiddel in de gft-container om vastgevroren afval te ontdooien. Hierdoor kan het gft-afval niet hergebruikt worden als grondstof voor bijvoorbeeld compost.

De tips zijn ook te vinden op www.dar.nl/gft

Ook andere containers moeilijk te legen
Door de vorst kan Dar ook andere containers zoals papiercontainers moeilijk legen. Dar hangt deze containers meerdere keren aan de inzamelwagen om te legen. Als het afval dan nog niet uit de container valt, zet Dar deze helaas vol terug.

Meer inf: www.dar.nl/gft