Gelders Energieloket voor VvE’s nu in Nijmegen

Nijmegen, 21 januari 2019

Gelders Energieloket voor VvE’s nu in Nijmegen

Huiseigenaren die lid zijn van een Vereniging van Eigenaren (VvE) en hun gebouw willen verduurzamen, kunnen terecht bij het VvE Energieloket Gelderland. Het loket trekt door Gelderland en is vanaf nu tot half april 2019 in Nijmegen. Op woensdagen kunnen belangstellenden (op afspraak) terecht in het stadhuis.

Heeft een VvE(-lid) een eerste idee over energie opwekken of isolatie? Of zijn er grootse plannen voor een totale energie neutrale renovatie van het gebouw? Dan kunnen zij terecht bij het VvE Energieloket Gelderland. Medewerkers van het loket verkennen samen met de eigenaren hoe het gebouw te verbeteren is op het gebied van comfort, energiezuinigheid, veiligheid en uitstraling. Daarbij wordt ook bekeken welke subsidies en leningen eventueel mogelijk zijn.

Subsidies
De provincie Gelderland biedt onder meer subsidie voor een VvE-scan die de mogelijkheden tot verduurzaming voor een VvE in kaart brengt. Mocht een eigenaar stappen willen zetten naar een energieneutraal gebouw, dan kan aanspraak worden gemaakt op een subsidie voor procesbegeleiding. Het VvE Energieloket Gelderland biedt hulp bij het aanvragen van deze subsidies.

Het loket is bereikbaar via 085 – 060 89 39 (maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur) en via info@vve-energieloket.nl.

Het loket komt voort uit het Gelders Energieakkoord, waarmee de provincie Gelderland de energietransitie wil aanjagen.

Bron Gemeente Nijmegen – Alles over Nijmegen