Gemeente in beroep tegen uitspraak rechter

Nijmegen, 12 februari 2019

Gemeente in beroep tegen uitspraak rechter – Hegdambroek

Zeer recent heeft de rechter bepaald dat het noodbevel dat burgemeester Bruls vorig jaar uitvaardigde in verband met een situatie rond een gezin in de Hegdambroek, gedeeltelijk wordt teruggedraaid. De gemeente gaat hiertegen in beroep.

In verband met een dreiging tegen een bewoner van de Hegdambroek, en het gevaar dat dit opleverde voor de buurt, heeft burgemeester Bruls afgelopen augustus door een noodbevel bepaald dat de bewoner en diens gezin niet meer zichtbaar in Nijmegen mogen verblijven. De bewoner heeft dit besluit aangevochten en de rechter heeft zeer recent uitspraak gedaan. De rechter vindt het noodbevel op zich een terecht genomen maatregel, maar de onbepaalde tijd ervan en de geografische reikwijdte te groot. Vanaf nu mogen de bewoner en zijn gezin weer in Nijmegen zijn, behalve in de straat waar hij woonde. Het verbod om daar te komen blijft tot 4 april aanstaande van kracht.

De gemeente gaat in beroep tegen de uitspraak. Locoburgemeester Tiemens heeft maandagavond samen met de politie de omwonenden van de betreffende straat in de Hegdambroek ingelicht.

Bron Gemeente Nijmegen – Alles over Nijmegen