Gratis gemeentepils op de Burchtstraat

Nijmegen, 9 november 2011

Gratis kraanwater tappen op de Burchtstraat, naast het Groene Hert

Gemeente Nijmegen geeft gratis kraanwater weg. Naast het Groene Hert aan de Burchtstraat 126 wordt vrijdag om 15.30 uur een watertappunt geopend. Hier kan iedereen met een druk op de knop vers kraanwater tappen, dag en nacht.

We drinken in Nederland met z’n allen steeds meer water uit flessen. Daarbij gooien we dagelijks tienduizenden lege flesjes weg. Dat is net als de productie en transport van fleswater niet duurzaam. Door het transport en het maken van petflessen is fleswater 10.000 x belastender voor milieu dan kraanwater.
Zelf kraanwater tappen in hervulbare fles is veel duurzamer. Daarom draagt gemeente Nijmegen bij aan de realisatie van het watertappunt in het stadscentrum. Daar komt bij dat het Nijmeegse kraanwater van een uitstekende kwaliteit is én het is vers. Een liter voorverpakt water uit een fles kost gauw € 1,50 terwijl men daarvoor 1.000 liter kraanwater kan tappen.

Het watertappunt is een initiatief van stichting Jointhepipe.org. Deze stichting zet zich in voor een eerlijke verdeling van schoon drinkwater over de wereld. Zij stimuleren mensen om kraanwater te drinken in plaats van voorverpakt water. Zij bieden daarom watertappunten aan. Met de opbrengst van de verkoop van hervulbare waterflesjes  financieren zij waterprojecten in Afrika en Azië.  De aanleg van dit watertappunt is mogelijk gemaakt door Gemeente Nijmegen en Vitens.
 
Bron Gemeente Nijmegen  –  Burchtstraat Nijmegen