Genoeg te doen in het Afrikamuseum

AFRIKAMUSEUM – BERG EN DAL
Postweg 6, Berg en Dal
www.afrikamuseum.nl

EXPOSITIES
DOOR DE LENS VAN
verlengd t/m 23 mei 2021
Hedendaagse fotografen uit Afrika presenteren hun werk in de expositie: Door de lens van. Het werk van 17 talentvolle fotografen uit de African Photojournalism Database van World Press Photo. Na het succes van de World Press Photo tentoonstelling in 2017 is deze expositie nu speciaal samengesteld voor het Afrika Museum.

afrika musuem tentoonstelling bitter chocolate stories

INSPIREREND AFRIKA
(vaste opstelling)
Groots, actueel, kritisch, trendy, revolutionair, arty, krachtig, inspirerend. Dat, en nog zoveel meer, is Afrika. Met maar liefst 54 landen, 2000 officieel erkende talen en talloze culturele gebruiken bestaat er niet zoiets als één Afrika. Afrika is het één na grootste continent ter wereld, vol diversiteit, bloeiende modescenes en dichterbij dan je denkt. Europa en Afrika zijn al eeuwen met elkaar verbonden en dat is terug te zien in ons alledaagse leven. In de vernieuwde vaste opstelling zie je een hedendaags Afrika met een blik op het verleden en de toekomst.

BITTER CHOCOLATE STORIES
verlengd t/m 3 oktober 2021
Zes kinderen vertellen in Bitter Chocolate Stories hun verhaal: Valerie, Mohamed, Catherine, Bassirou, Sarata en Issaka. Zij zorgen ervoor dat wij, de chocoladeconsumenten, duizenden kilometers verderop de chocola kunnen eten waar we zo van houden. 
We nemen je mee naar de cacaoplantages en vertellen hun verhalen en die van hun ouders, van de cacaoboeren, en de mensen die zich inzetten om kinderarbeid te stoppen. Deze tentoonstelling is i.s.m. Tony Chocolonely.