Gewapende overval op cafetaria Wijchen

Wijchen, 06-11-2016 – Zaterdagavond 5 november heeft er een gewapende overval plaatsgevonden op een cafetaria aan de Homberg in Wijchen. Iets meer dan een uur later is een 22-jarige man uit Groesbeek aangehouden op verdenking van het plegen van de overval. De politie is nog wel dringend op zoek naar getuigen die iets gezien of mogelijk gevonden hebben.

De overval vond plaats rond 21.30 uur. De overvaller kwam binnen en bedreigde de twee aanwezige personeelsleden met een vuurwapen, of iets wat er sterk op leek. Er waren op dat moment geen klanten in de zaak. De dader ging er kort daarna met geld en sigaretten vandoor. De geschrokken medewerkers belden meteen naar de politie, die direct ter plaatse kwam en ook een zoektocht startte naar de dader.

Om 22.40 uur werd aan de rand van de wijk Homberg, in de buurt van het spoor, een man gesignaleerd die voldeed aan het signalement van de overvaller. De man is ter controle staande gehouden en gefouilleerd. Hij had geen wapen of buit van de overval bij zich. De politie stelde mede met behulp van de camerabeelden van de overval een nader onderzoek in, en besloot de man aan te houden op verdenking van het plegen van de overval. De verdachte is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Getuigen en tips gezocht
De politie kan niet uitsluiten dat de buit, meegegeven in tassen van de cafetaria, ergens achtergelaten kan zijn. Hetzelfde geldt voor het gebruikte wapen en mogelijk ook kleding.

Heeft u iets van de overval gezien, of heeft u één of wellicht meer personen gezien die zich verdacht ophielden in de wijk Homberg rond het tijdstip van de overval?

Heeft u ergens spullen gevonden die van de dader zouden kunnen zijn of door hem gedumpt kunnen zijn? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.