Glijpartijen in de regio

Gelderland-Zuid, 12-02-2009 • In heel Gelderland-Zuid heeft het winterse weer geleid tot verschillende ongevallen.

Heumen

Op de Jan van Ludenlaan in Malden kwamen twee auto’s met elkaar in botsing. Een 31-jarige inwoonster van Wijchen raakte met haar auto in de slip en kwam op de andere weghelft in botsing met een auto, die haar tegemoet kwam en bestuurd werd door een 34-jarige vrouw uit Westerbeek.Niemand raakte gewond. Het verkeer in de spits ondervond wel enige hinder van het ongeval.

 

Nijmegen

Op de Hatertseweg reed een 24-jarige Nijmegenaar met zijn bromfiets tegen een 59-jarige vrouw aan die in haar rolstoel over de Hatertseweg reed. Door het slechte zicht veroorzaakt door de hevige sneeuwval had de bromfietser de vrouw over het hoofd gezien. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het AMC St. Radboud Ziekenhuis.

 

Op de St. Teunismolenweg raakte een vrouw gewond aan haar knie nadat zij met haar fiets was gevallen vanwege het gladde wegdek. Zij is overgebracht naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis.

 

Dit overkwam ook een vrouw in de 13e straat in Tolhuis. Of zij liep of met de fiets was is niet bekend. Wel klaagde zij over hevige pijn aan haar enkel. Ook deze mevrouw werd met de ambulance overgebracht naar het CWZ.

 

Op de Graafseweg raakte nog een 17-jarige bromfietster gewond. Een 64-jarige man uit Nijmegen die ook over de Graafseweg reed moest ergens stoppen maar ontdekte dat hij iets te ver was doorgereden. Tijdens het achteruit rijden had hij niet gezien dat de bromfietster achter hem stond. De vrouw liep kneuzingen en schaafwonden op. Zij werd overgebracht naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis.

 

Op de Van Boetbergweg kwam een 72-jarige vrouw uit Nijmegen op het trottoir te vallen. Nabij de kruising met de van Apelterenweg troffen agenten de vrouw aan. Zij was door de gladheid uitgegleden en op haar knie terecht gekomen. De vrouw werd overgebracht naar het CWZ.

 

Waardenburg

Op de Slimweistraat zijn door de gladheid ook twee auto’s met elkaar in botsing gekomen. Bij dit ongeval raakten niemand gewond. Wel liepen beide auto’s schade op.

 

Kerkdriel

Donderdagochtend omstreeks 09.00 uur vond er een aanrijding plaats tussen drie auto’s op de A2 rechter rijbaan. Ter hoogte van Kerkdriel botste de drie auto’s op elkaar. Over de toedracht is niets bekend. De betrokken bestuurders waren een 28-jarige man uit Utrecht, een 23-jarige vrouw uit Tiel en 39-jarige man uit Hilversum.