Goalballtop in sporthal Meijhorst, 25 april

Nederlandse goalballtop vlamt op NK in Nijmegen

Goalballgroep Nijmegen, onderdeel van v.v. Vocasa, organiseert dit jaar het (Open) Nederlands Kampioenschap Goalball. De beste 8 teams uit de competitie, strijden op 25 april 2009 om de felbegeerde titel.

Plaats: sporthal Meijhorst te Nijmegen
Adres: Meijhorst 1107, 6537 ER
Datum: 25 april 2009
Tijd: 10.30 uur – 17.30 uur
 
Wat is goalball?
Na de Tweede Wereldoorlog werd goalball speciaal ontwikkeld voor soldaten die in de oorlog (deels) hun gezichtvermogen verloren. De sport is inmiddels uitgegroeid tot een Paralympische sport.
Goalball wordt gespeeld door 2 teams van 3 spelers. De spelers bevinden zich in een speelveld van 18 bij 9 meter. Op de beide korte kanten van het speelveld staat een doel van 9 meter breed. Binnen de eerste drie meter voor het doel zijn met touw en tape markeringen op de vloer aangebracht. De geblindeerde spelers kunnen zo op de tast hun positie in het veld bepalen. Een bal van 1,2 kilo met belletjes wordt onderhands tussen de teams overgespeeld. Het team dat na twee maal 10 minuten spelen de meeste doelpunten heeft gescoord, wint de partij.De maandelijkse competitie heeft tot doel het behalen van een ticket voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap.

Integratie
Doordat alle spelers een geblindeerde skibril dragen, kan iedereen op nationaal niveau deelnemen aan goalball. Steeds meer zienden ontdekken de sport en samen met niet zienden neemt men deel aan de competitie en het Nederlands Kampioenschap. Naast lichamelijke spierpijn staat een dag goalball voor deze spelers, door de hevige concentratie, garant voor ‘spierpijn in de oren’

Goalbalgroep Nijmegen
De afdeling goalball van Vocasa is opgericht in 2005. De groep bestaat uit 7 leden in de leeftijd van 15 tot 45 jaar. Namens de vereniging speelt één team mee in de Nederlandse competitie. Zij maken op dit moment nog kans om zelf deel te nemen aan het NK.

Informatie:
Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de afdeling goalball www.goalballnijmegen.nl.
Met vragen kunt u terecht bij:
Jolanda van Wijk 06-21248371 jolanda@goalballnijmegen.nl
Johan de Jong 024-3453295 johan@goalballnijmegen.nl