Gratis Cursus Mental Health First Aid in Nijmegen en Groesbeek

Persona Connect organiseert de cursus ‘Mental Health First Aid (MHFA)’ voor inwoners van de regio Gelderland Zuid. Deze kosteloze cursus is bedoeld om mensen te trainen in het herkennen en omgaan met individuen die te maken hebben met psychische problemen of die in een crisissituatie verkeren.

MHFA mannen groot

Leren Omgaan met Psychische Problemen

Of het nu een familielid is dat depressief wordt of een collega met een paniekaanval, we komen allemaal wel eens in aanraking met psychische problemen. Deze cursus geeft deelnemers de tools om effectief te reageren in dergelijke situaties en om hulp te bieden voordat professionele zorg beschikbaar is.

Wat de Cursus Biedt

De MHFA-cursus biedt handvatten voor het omgaan met verschillende soorten psychische problemen, zoals depressie, angststoornissen, middelengebruik en psychose. Een deelnemer zei: “Door de cursus heb ik meer inzicht en begrip voor de psychische klachten van mensen en weet nu hoe te handelen om ze te kunnen helpen. Een echte aanrader!”

Certificering

Na het succesvol afronden van de cursus, inclusief een afsluitende toets, ontvangen de deelnemers een “First Responder MHFA” certificaat dat 3 jaar geldig is. Er is een mogelijkheid voor een herhaalcursus om de certificering te verlengen.

Praktische Informatie

  • Locaties en Data
    • Nijmegen: Vrijdagen 3, 10, 17 en 24 november 2023 van 09.30-12.30 uur.
    • Groesbeek: Maandagen 18 december 2023, en 8, 15 en 22 januari 2024 van 13.30-16.30 uur.
  • Maximaal aantal deelnemers: 15 personen per cursus.
  • Trainers: Gecertificeerde MHFA-trainers.
  • Aanmelden: Via e-mail naar preventie@propersona.nl.