Gratis energiescans voor middenstand

Nijmegen, 28 oktober 2008
 
Gemeente geeft gratis energiescans aan middenstand

Bereken wat u kunt besparen. Dat is de boodschap van het promotieteam van de klimaatcampagne Ons Groene Hert. Vanaf deze week bezoekt het team winkeliers en horecaondernemers met een speciale aanbieding: De gemeente geeft 50 energiescans gratis weg.

Om de klimaatverandering tegen te gaan roept de gemeente Nijmegen met de campagne “Ons Groene Hert”, burgers en ondernemers op om zuinig om te gaan met energie. Winkeliers en horecaondernemers kunnen veel besparen op hun energieverbruik. Dat is niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor hun portemonnee.

De gemeente biedt de energiescans aan om ondernemers inzicht te geven in hun energieverbruik, besparingsmogelijkheden en de daaraan gekoppelde investeringskosten en terugverdientijd. Inmiddels hebben verschillende winkeliers zo’n scan uit laten voeren en een besparing van meer dan duizend euro op jaarbasis is geen uitzondering.

De eerste 50 aanvragers krijgen de energiescan gratis. Voor de volgende deelnemers zijn de kosten 300 euro, tenzij de investering voor de besparingen niet binnen vijf jaar terugverdiend wordt. De aktie geldt tot 1 december 2008. Winkeliers kunnen zich aanmelden op energiescan@onsgroenehert.nl.
Het promotieteam helpt winkeliers alvast om eraan te denken dat het licht, als het even kan, uitgedaan kan worden. Hiervoor is een speciale lichtknopsticker ontworpen met een groen hert. Motto: Doe alles uit!

Meer informatie: www.onsgroenehert.nl/ondernemers

Bron Gemeente Nijmegen
 
 
Rubriek Milieu / Business